sEcuRe-Forum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Pizza Quattro Stagioni

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Fr3z0
Take away my internet
Take away my internet
Fr3z0


Warn status : Pizza Quattro Stagioni 2ikxhlt De unde ai aflat de noi? : De la cReaZy Arma preferata : 4.3/AK-47 Rang user level : Pizza Quattro Stagioni Prol%202 Mesaje : 70
Respect : 172
Reputatie : 0
Data de inscriere : 01/03/2011
Varsta : 28
Localizare : Constanta

Pizza Quattro Stagioni Empty
MesajSubiect: Pizza Quattro Stagioni   Pizza Quattro Stagioni EmptyMier Mar 02, 2011 11:44 pm

Topping pizza: sos de rosii pentru pizza, mozzarella, sunca, salam, ciuperci, anghinare, oregano
Aluat pufos de pizza: 300 g faina, 30 g unt, 150 ml lapte caldut, 25 g drojdie, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar
Aluat subtire, crocant de pizza: 200 g faina, 125 ml apa calda, 1 lingura ulei masline, 20g drojdie, 1/3 lingurita sare, 1 lingurita zahar
Sos de rosii pentru pizza:
1 cutie de rosii in suc de rosii sau 600 g rosii proaspete, 50 ml ulei de masline, busuioc proaspat
1-2 catei usturoi, sare, piper
Modul de preparare a retetei:
Preparare aluat pufos de pizza: se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop curat. Se adauga apoi restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop curat. Se ia din lighenas, se pune pe masa presarata cu faina, se framanta un pic pentru a nu avea bule mari de aer si se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm grosime, care se aseaza in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt. Pizza cu aluat pufos se coace mai lent, o vom tine mai mult timp in cuptor, dar este mai usor de preparat in cuptorul aragazului.

Preparare aluat crocant pentru pizza: se intinde faina pe masa de lucru, se face o adancitura in mijlocul gramezii de faina. In aceasta adancitura se freaca drojdia cu zaharul; se lasa 5 minute sa inceapa sa fermenteze, se adauga apa calduta si uleiul. Cu o furculita se inglobeaza treptat faina de pe margine, cu miscari in spirala. Cand devine suficient de gros aluatul, se inglobeaza restul de faina, amestecand si framantand cu mainile. Se framanta 5 minute, se lasa apoi aluatul de pizza la crescut, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop, pana cand isi dubleaza volumul. Il luam din lighenas si il framantam 1 -2 minute pentru a nu avea bule mari de aer in coca, il intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intr-un strat de 2-4 mm grosime, si avem pregatit aluatul crocant de pizza. Se unge tava cu ulei de masline si se pune blatul de pizza in ea. Aluatul subtire pentru pizza se coace mai repede dar in acelasi timp necesita precautii speciale pentru a iesi bine, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru pizza. Poate fi preparat si in casa daca punem sub tava de pizza o placa groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune pizza pe ea.

Preparare sos de rosii pentru pizza: Punem o tigaie pe foc, cu 5 linguri de ulei de masline. Se adauga usturoiul tocat, se caleste 1 minut; se pun busuiocul si frunzele de telina, apoi rosiile din cutie sau rosii proaspete, taiate in rondele sau cubulete. Se da focul mare, se pune sare; amestecam cu o lingura de lemn si incercam sa sfaramam rosiile. Dupa 10 minute se ia de pe foc si se trece amestecul printr-o sita; cojile de rosii si frunzele de busoioc se arunca. Punem sosul de rosii pe foc, intr-o cratita, si lasam sa fiarba inca 10 minute, pentru a fi mai concentrat. Putem pune si 1 lingura de bulion. Cand este aproape gata se gusta sosul de pizza de sare si se condimenteaza cu piper rasnit.

Preparare Pizza Quattro Stagioni: pe blatul de pizza se intinde suc de rosii, se presara mozzarela si oregano. Pe cate un sfert din blatul de pizza se aseaza sunca, salam, ciupercile taiate felii si anghinarea. Se da pizza la cuptor.
Sus In jos
BunicuTzu
Wanabe admin
Wanabe admin
BunicuTzu


Warn status : Pizza Quattro Stagioni 2ikxhlt De unde ai aflat de noi? : BunicuTzu Arma preferata : M4a1 Rang user level : Pizza Quattro Stagioni Global%20mod%202 Mesaje : 104
Respect : 150
Reputatie : 0
Data de inscriere : 05/03/2011
Varsta : 33
Localizare : Iasi

Pizza Quattro Stagioni Empty
MesajSubiect: Re: Pizza Quattro Stagioni   Pizza Quattro Stagioni EmptySam Mar 05, 2011 7:54 am

Daca nu stii s-o prepari nu iese buna..Wink
Sus In jos
 
Pizza Quattro Stagioni
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
sEcuRe-Forum :: Real life :: Life style :: Mancare-
Mergi direct la: